zondag 9 maart 2008

GENT - Antifascistische actie tegen NSV-betoging

In de buurt van het Sint-Pietersplein in Gent zijn gisteravond meer dan tweehonderd mensen opgepakt nadat een betoging uit de hand was gelopen.
Er vonden twee betogingen tegelijkertijd plaats in het centrum. Een manifestatie van de extreemrechtse studentenvereniging NSV werd elders in de stad beantwoord door linkse tegenbetogers. Beide optochten lokten 500 à 600 deelnemers.

Nog voor de linkse betoging van start ging, scheurde een groep van zo'n 250 personen zich af om apart te betogen. Zij trokken in de richting van het Sint-Pietersplein.Omdat het niet was voorzien dat ze een ander parcours zou nemen, omsingelde de politie de groep betogers op het Sint-Pietersplein. De ordediensten zetten het waterkanon in. De betogers reageerden daarop door met flessen, fietsen, borden en verf te gooien.Vier betogers raakten gewond. 238 relschoppers werden opgepakt. Rond middernacht was het opnieuw rustig in het centrum van Gent. De opgepakte personen konden inmiddels allemaal het commissariaat verlaten.

7.03.2008
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/oostvlaanderen/080306_Gent