vrijdag 20 februari 2009

Vosselaar - Vandalen besmeuren huis burgemeester

VOSSELAAR - Vandalen hebben het voorbije weekend het huis van burgemeester Josée Heykants-Jansens (CD&V) in de Populierkens besmeurd. De burgemeester was thuis, maar heeft niets gemerkt. De daders zijn spoorloos.

De vandalenstreek gebeurde zaterdagnacht. De auto van een van de dochters en haar echtgenoot stond op de oprit van de woning en werd ook besmeurd met carbolineum, een teerachtige vloeistof. Voor de 66-jarige burgemeester was het geen aangename zondag. 'een buur merkte de besmeurde gevels op', zegt Josée Heykants-Jansens. 'De gevels waren op verschillende plaatsen besmeurd. Onze dochter en haar man waren op skivakantie en hadden hun auto bij ons op de oprit staan. Het moet gebeurd zijn tussen zaterdag 23 en zondag 8uur. Wij waren die nacht thuis, maar hebben niets gehoord. Ik ben meer dan tien jaar burgemeester en heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Het zal niet gemakkelijk worden om alles proper te krijgen.'

Haar echtgenoot Jos Heykants heeft al geprobeerd om de vlekken te verwijderen, maar vreest dat de sierbepleistering op de gevel moet worden vervangen. 'De besmeurde auto en de vlekken op de blauwe boordstenen kunnen waarschijnlijk wel worden verwijderd', zegt hij.

13.02.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=P426FG3V