dinsdag 14 juli 2009

Brussel - Ontruiming kraakpand sans-papiers & nieuwe bezettingen

BRUSSEL - In Brussel is vanmiddag het gebouw van het sociaal secretariaat Groep S ontruimd. In het gebouw verbleven sinds vorige week ongeveer 350 mensen zonder papieren. De ontruiming verliep zonder problemen.

Een twintigtal politiecombi's en een honderdtal manschappen kwamen ter plaatse om alles in goede banen te leiden. Ze zetten de straat af en plaatsten hekken om de ingang van het gebouw af te schermen. De operatie duurde ongeveer een halfuur en verliep zonder al te veel problemen.

De mensen zonder papieren in het gebouw van Groep S hadden er vorige week woensdag hun intrek genomen nadat ze uit de leegstaande Leonidasfabriek in de Dansaertstraat waren gezet. De rechter in kort geding besliste dat ze ook het gebouw van Groep S moesten verlaten.

Gisteren werden de mensen zonder papieren er al van op de hoogte gebracht dat de politie van plan was om het gebouw vandaag vrij te maken. Toen de politie ter plaatse kwam, was een groot deel al vertrokken.

Momenteel zijn de mensen op papieren op zoek naar een nieuw onderkomen.

10.07.2009

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/090710_Ontruiming_GroupS
-------------------------------

BRUSSEL - In Brussel zijn opnieuw twee gebouwen bezet door mensen zonder papieren. Het gaat om een oud reisbureau en een oud vakbondsgebouw. In elk gebouw zitten zo'n 150 à 200 asielzoekers. Eerder bezetten ze ook al andere gebouwen in Brussel. De federale regering heeft beloofd dat er een regeling uit de bus komt voor de mensen zonder papieren, voor 21 juli, de nationale feestdag. Tot dan mogen de asielzoekers in de twee gebouwen blijven.

12.07.2009

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/090712_Sanspapiers