vrijdag 14 augustus 2009

Brussel - Molotovs tegen winkels

Onbekenden hebben in de Brusselse gemeente Sint-Gillis driemaal geprobeerd brand te stichten met molotovcocktails. Ze hadden het gemunt op een garage en een snackbar. De schade bleef telkens beperkt tot een minimum. De politie pakte een jongeman op als verdachte maar die bleek niets met de feiten te maken te hebben. Dat meldt het Brusselse parket.

Eerst garage, daarna tearoom
De brandstichtingen begonnen gisterennacht op de Alsembergsesteenweg. Daar gooiden onbekenden een molotovcocktail naar een garage. Het vuur was snel geblust zodat de schade beperkt bleef, maar ondertussen was al een twee molotovcocktail gegooid, ditmaal naar een tearoom op het Albertplein. Ook daar was er nauwelijks schade.

Beschrijving dader
De politie kreeg er van een getuige wel een beschrijving van een mogelijke dader. De getuige had immers een jongeman zien weglopen die zijn kap diep over zijn hoofd had getrokken. Korte tijd later pakten de agenten een jongeman op die aan de beschrijving voldeed.

Nog eens snackbar
Terwijl ze hem ondervroegen, werd er opnieuw een molotovcocktail gegooid naar dezelfde tearoom op het Albertplein. Ditmaal werd er een ruit gebroken maar binnen richtte het tuig opnieuw geringe schade aan.

De politie liet haar eerste verdachte gaan en ging verder op zoek naar de dader maar dat leverde voorlopig geen resultaat op. De eigenaar van de tearoom kon ook geen enkele reden verzinnen waarom iemand het op hem zou gemunt hebben.

09/08/09

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/961173/2009/09/08/3-keer-poging-tot-brandstichting-in-Sint-Gillis.dhtml