dinsdag 19 januari 2010

Ingelmunster - Tweede brandstichting tegen RVR Technicals

INGELMUNSTER - Een opslagplaats in de Bruggestraat in Ingelmunster was vrijdagavond het doelwit van een opzettelijke brandstichting. De brandweer was echter snel ter plaatse, waardoor de schade binnen de perken bleef. Een deel van het interieur moest er evenwel aan geloven.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat het bedrijf RVR Technicals het slachtoffer werd van opzettelijke brandstichting. Eerder deze maand, op 6januari, moest een wagen er ook al aan geloven. De BMW van de zaakvoerder werd toen in brand gestoken.

Kort na de brand van vrijdagavond liet het parket van Kortrijk een ex-werknemer van het bedrijf arresteren. Hij werd ook al opgepakt en ondervraagd na de eerste brand. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar bij gebrek aan bewijzen werd de man terug vrijgelaten.

De tweede brand, dit keer in de opslagruimte, ontstond vrijdagavond omstreeks 23uur. De brandstichter maakte gebruik van een vat met brandbare stoffen uit een vrachtwagen die wat verderop geparkeerd stond. De dader plaatste het vat bij het pand en probeerde dat zo in brand te steken en de zaak te vernielen. Voorlopig is het niet duidelijk of het hier gaat om één of meer daders.

18.01.2010
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=4S2KV6KP&postcode=8770