vrijdag 2 april 2010

Anderlecht - Amok in Kureghem

ANDERLECHT - Meerdere patrouillewagens van de zone Brussel-Zuid werden in de nacht van donderdag op vrijdag naar de Lemmensplaats in Anderlecht gestuurd. Rond 23u30 kwam de lokale politie met ondersteuning van de Federale Politie een eerste keer te plaatse na een anoniem telefoontje dat jongeren electriciteitskasten van de straatverlichting aan het vernielen waren. Toen de politie naderde, stoven de jongeren in alle richtingen. Ze droegen bivakmutsen of sjaals om hun gezichten te verbergen. Zes jongeren werden opgepakt, vier administratief en twee 19-jarigen werden ter beschikking gesteld van het parket op beschuldiging van poging tot aanslag.

Een beetje later belde een buurtbewoner naar de politie om te verwittigen dat jongeren molotovcocktails aan het maken waren. Nog steeds op de Lemmensplaats werden twee bidons benzine, een plastieken zak met glazen flessen gevuld met benzine, een chalumeau en een bivak teruggevonden. De agenten ontdekten eveneens 25 autobanden die klaarlagen aan de achterkant van een nabij gebouw.

Later, rond 1 uur stelde een politiepatrouille vast dat de wegen rondom de Lemmensplaats glad waren, besprinkeld met olie. Toen ze de omgeving doorzochten, vonden de agenten bidonnen benzine, stenen, bidonnen olie van vijf liter en houten stokken.

2.04.2010
http://www.rtlinfo.be/info/votre_region/bruxelles/318392/anderlecht-des-jeunes-preparaient-des-cocktails-molotov