zondag 23 mei 2010

Brussel - 11 wagens in brand gestoken

BRUSSEL - De voorbije drie nachten zijn in de Brusselse gemeenten Laken, Evere en Schaarbeek in totaal elf wagens in brand gestoken.Over de daders is niets bekend maar het parket houdt er rekening mee dat er een pyromaan aan het werk is.
In de nacht van zaterdag op zondag werd in Evere, in de Stroobantsstraat, een BMW 320 in brand gestoken. Dat gebeurde rond 1.15 uur. De dader sloeg een zijruit in en stak de binnenbekleding van de wagen in brand.
De brandweer kon het vuur blussen maar een groot deel van het dashboard smolt weg door de hitte. In de wagen vond de politie een aansteker. Mogelijks is die door de dader gebruikt.
Zaterdag had de Brusselse politie al gemeld dat er zes wagens in brand waren gestoken in de Haagwindenlaan in Laken. Twee daarvan gingen volledig in vlammen op en vier anderen raakten zwaar beschadigd.
Het parket wist zondag te melden dat er diezelfde nacht nog drie andere wagens ook in brand werden gestoken, in de nabijgelegen Japanse Torenstraat. Daar stond in de buurt een tag 'Versailles nique la police' (Versailles is een sociale woonwijk in Neder-Over-Heembeek).
In de nacht van donderdag op vrijdag tenslotte was al een wagen ten prooi gevallen aan de vlammen in Schaarbeek. Ook daar ging het om brandstichting.

16.05.2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=B37889646100516