zaterdag 25 september 2010

Sint-Niklaas - Jongeren vallen politie aan

De arrestatie van een man zorgde dinsdagnamiddag rond 16.30 uur voor heel wat tumult op het Stationsplein in Sint-Niklaas.

Nadat eerder al kleine schermutselingen tussen jongeren plaatsvonden stuurde de politie extra patrouilles uit. Op het plein werd een man opgemerkt die door het gerecht al geruime tijd werd opgespoord.

Toen agenten hem wilden arresteren bood hij hevig weerstand. Van de chaos die daardoor ontstond maakten tientallen jongeren gebruik om de politie te belagen. Verschillende politiewagens rukten met loeiende sirenes uit. Bij hun aankomst werden de agenten ook aangevallen door een tweede man, die poogde de arrestant te helpen ontsnappen. Verschillende agenten liepen verwondingen op.

Voor onderzoeksrechter

De man en zijn kompaan konden uiteindelijk op de grond worden gelegd en werden geboeid overgebracht naar het commissariaat. Pas een klein uur later keerde op het Stationsplein de rust terug.

De twee aanvallers werden van hun vrijheid beroofd. Vandaag zal het parket uitmaken of ze voor de onderzoeksrechter worden gebracht met het oog op hun aanhouding.
22.09.2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DP2VMPCO