dinsdag 9 november 2010

Haacht - Opslagplaats bedrijf in brand gestoken

HAACHT - De brandweer van Leuven werd zaterdagochtend omstreeks 4.15uur opgeroepen voor een brand in de Stationsstraat in Haacht. Recht tegenover hobbyzaak Karel Dockx stond een open opslagplaats van ongeveer tweehonderd vierkante meter in lichterlaaie. Door de sterke wind moesten de Leuvense spuitgasten hulp inroepen van hun collega's uit Mechelen. Samen kregen ze de brand snel onder controle. Er vielen geen gewonden.
Op de opslagplaats lagen plastic wachtbuizen en houten palen opgeslagen. Het materiaal ging deels in de vlammen op. De schade is aanzienlijk. Uit het gerechtelijk onderzoek is gebleken dat kwaad opzet in het spel is. 'De branddeskundige heeft brandversnellers aangetroffen', zegt Patrick Vits, woordvoerder van het parket. 'We gaan ervan uit dat het om een opzettelijke brandstichting bij nacht gaat. De zaak wordt onderzocht.'

Voorlopig is het niet duidelijk wie voor deze feiten verantwoordelijk is. Door de brand moest de elektriciteitstoevoer in de buurt een tijdje worden afgesloten.

8.11.2010