maandag 24 januari 2011

Gent - Ramen Unizo ingeslagen

Drie werknemers van Unizo Oost-Vlaanderen werken al bijna drie weken in een bureau zonder een streepje daglicht. Waar vroeger grote ramen uitkeken op de Lange Kruisstraat, hangen nu houten planken. Op oudejaarsnacht sloegen onbekende vandalen immers het glas van drie grote ramen en een toegangsdeur aan diggelen. Sindsdien zijn de ramen dichtgetimmerd.

'Er is echter geen enkele aanwijzing dat de vandalen bewust Unizo als doelwit hebben uitgekozen', zegt Wim Geirnaert van Unizo Oost-Vlaanderen.

Het prijskaartje van de herstelling bedraagt 4.000 à 5.000 euro, maar Unizo is gelukkig verzekerd. 'Omdat het om maatwerk gaat, zal het nog een maand duren voor de ruiten vervangen zullen zijn', aldus Geirnaert.

(UNIZO is de confederatie van winkeliers en handelaars. Onlangs lieten ze van zich horen door zich te solidariseren met de juwelier die in Tubize een jonge overvaller doodschoot. Ze vroegen in hun communiqué ook meer beveiligingsmaatregelen tegen overvallen, het "recht op zelfverdediging" en een strengere vervolging van winkeldiefstallen.)

21.01.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=RF3567T7