woensdag 12 januari 2011

Gent - Vuurwerk aan de gevangenis

Op oudejaarsavond verzamelden een 30-40 tal mensen zich ,voor de poorten van de Rijksgevangenis Nieuwewandeling in Gent, voor het jaarlijkse solidariteitsvuurwerk.

Ook dit jaar vond deze actie plaats uit solidariteit met de sociale en economische gevangenen van het kapitalistische systeem. Met ons vuurwerk en onze luidkeels geschreeuwde slogans probeerden we onze nieuwjaarswensen hoorbaar te maken aan de mensen die opgesloten zitten achter de muren.De Gentse ordetroepen stonden paraat voor de poort (wat algauw tot een gespannen sfeer leidde). Op het einde van de actie werden door de politie 3 mensen aangehouden toen deze zich naar huis begaven. Deze werden een 6 tal uren opgesloten in het commisariaat van Ekkergem. (Meer info omtrent de aanhoudingen volgt gauw.)

Onderstaande tekst verscheen in een pamflet dat naar aanleiding van deze solidariteitsactie werd verspreid.

“ZOALS de zaken er nu voor staan kan men enkel tot de conclusie komen dat onze vrijheid ONZE zaak is. Zolang een mens een mens is kan hij alleen zichzelf bevrijden. Zolang wij de onderdrukten zijn kan de zaak van onze onderdrukking enkel onze zaak zijn. Dus als jij ook een mens bent, weet dan, dat onze bevrijding ook jou zaak is. Weet dan dat zij die over ons heersen ons hun slaven noemen. Die kapitalisten met hun STAAT waarin je beoordeeld wordt op je bezit. Met de wet aan hun zijde regeren zij…

Zij die het geld hebben, bezitten immers de macht en wie de macht heeft bezit het recht.

Hoevelen zitten er niet achter de tralies die om vrijheid schreeuwen. Hoevelen zijn er niet die kapot gaan in fabrieken terwijl de fabrieksdirecteurs in de zon liggen te bruinen. Ze rijden met hun dikke auto’s die ze op onze rug bekomen. Hoevelenvan ons werden er niet GEKOCHT om ons voortdurend te controleren. Ze kiezen om de rijken te beschermen die ons bestelen. Rechters zijn immers lafaards en onze bewakers die zijn gekocht. Ze vrezen hun eigen wetten die ze met hun leven beschermen. Ze nemen van ons, ze gooien ons eruit, ze doen niets voor ons, maar ze leven van ons. Ze noemen ons hun slaven en als we hen bestrijden dan beginnen ze op ons te jagen. Ze doen dit omdat ze weten dat de strijd voor vrijheid verder gaat. Ze doen dit omdat ze weten dat de waarheid zal zegevieren. De strijd voor vrijheid die betekent vrede, daarom bestrijden ze ons met hun oorlog.

Vrije mensen hebben geen sterke man nodig!

Wij zijn immers zelf sterk genoeg!

We weten toch zelf wel wat te doen is, onze kop die is groot genoeg”.

Leve de Vrijheid

Leve de Anarchie

A.K. Gent

1.1.2011
http://ovl.indymedia.org/news/2011/01/31072.php