dinsdag 17 mei 2011

Affligem - Bomalarm verstoort ICT-congres

In Affligem werd vanmiddag feestzaal De Montil ontruimd na een bommelding. Er was net een congres aan de gang. De bommelding bleek vals alarm. De politie doorzocht de gebouwen grondig, maar vond niets verdachts.
Rond 14 uur liep het alarm binnen en het hele gebouw werd meteen ontruimd. De 430 deelnemers aan het V.ICT.OR-congres, een bijeenkomst voor lokale overheden over het omgaan met ICT, werden vlot naar buiten geleid. In de voormiddag was Geert Bourgeois nog gastspreker op het congres.
Er werd een perimeter ingesteld en de bewoners 25-tal omliggende woningen en 90 leerlingen van de basisschool Het Lessenaartje en de kinderkribbe Klein Duimpje werden ook op veilige afstand gebracht.
Volgens burgemeester Walter De Donder was bij enkele redacties een e-mail binnengekomen waarin gedreigd werd dat er om 14 en 15 uur 'twee kleine, maar krachtige brandbommen' zouden ontploffen.
De ontmijningsdienst Dovo kwam niet ter plaatse. ‘Er werd ons geadviseerd om te wachten tot 15.40 uur en dan het gebouw grondig te doorzoeken. Dat hebben we gedaan. Er lagen in het gebouw natuurlijk heel wat tassen en laptops die bij de ontruiming waren blijven liggen. Om 16.30 uur hebben we het gebouw weer vrijgegeven’, aldus korpschef Eric Uyttersprot van de politie Tarl.
De zoektocht van de politie leverde niets op zodat het gebouw rond 17 uur uur werd vrijgegeven. De lokale politie onderzoekt nu waar de valse bommelding vandaan kwam.

12.05.201

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110512_127