maandag 5 december 2011

Merksplas - Twee ontsnappingspogingen uit gevangenis

MERKSPLAS - Na eerdere ontsnappingen de vorige weken hebben de voorbije dagen opnieuw twee gedetineerden geprobeerd om te ontsnappen uit de gevangenis van Merksplas.

De eerste poging gebeurde zondag. Het bewakingspersoneel kon voorkomen dat de gedetineerde op de vlucht sloeg. Dinsdagnamiddag slaagde een gevangene er in om langs een regenpijp op het dak te klimmen. Hij wilde via de gevangenismuur de vrijheid tegemoet springen, maar het personeel stond hem al op te wachten. De man had lakens meegenomen om aan elkaar te knopen en van de muur te geraken, maar de brandweer moest hem met een ladderwagen bevrijden.

Twee weken geleden geraakte in Merksplas nog een cipier gewond na een aanval door een gedetineerde en daarvoor slaagden in amper een maand tijd vier gevangenen erin om te ontsnappen. Het personeel van de strafinrichting klaagt al langer over de gebrekkige beveiliging in de oudste gevangenis van het land.

‘De personeelsleden lopen op de toppen van hun tenen', liet Ronny Janssens van ACOD Kempen weten na de laatste ontsnapping. ‘Zeker in het weekend is er een onderbezetting. De cipiers hebben geen tijd meer om zich bezig te houden met de opgelegde procedures, zoals regelmatige celcontrole.'


24/11/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=U03IO6V6