vrijdag 25 mei 2012

Maaseik - Vijf speedboten in brand gestoken

MAASEIK - Op het Marine Center, aan de jachthaven Heerenlaak in Maaseik, brandden vrijdagochtend vijf speedboten volledig uit. De schade loopt in de tienduizenden euro's. Mogelijk gaat het om brandstichting.

Bij de stallings- en herstellingsfirma Marine Center aan de Maasplassen in Aldeneik bij Maaseik brandden gisteren in de vroege ochtend vijf speedboten volledig uit. De schade loopt op tot tienduizenden euro's. De oorzaak van de brand is nog onbekend, kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Een deskundige van het parket van Tongeren zakte vrijdag af naar de plaats van de brand om naar sporen te zoeken.

De brandweer van Maaseik werd rond 5.45uur gealarmeerd en rukte onmiddellijk uit richting de jachthaven Heerenlaak waar het Marine Center enkele tientallen meters vanaf ligt. Bij hun aankomst verloren de spuitgasten echter tien minuten omdat het terrein afgesloten was. 'Ik werd verwittigd en haastte me naar hier om de poort te openen', zegt werknemer Frank Hermans. 'Er hing een dikke, zwarte rookpluim en het was duidelijk dat het om een serieuze brand ging.'

De brandweer startte meteen met de bluswerken die enkele uren duurden en twee nabijgelegen boten werden meteen weggesleept. De vlammen konden zo niet overslaan op de overige speedboten en jachten. De vijf speedboten die in brand stonden, zijn verloren. Het polyester wakkerde het vuur aan en ze werden volledig in de as gelegd.

'Dit is een heel zware klap voor ons', zegt de zwaar aangeslagen uitbater Wim Bruyndonckx. Hij moest zijn twee Belgische, twee Duitse en Nederlandse klanten het slechte nieuws meedelen.

19/5/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=LK3Q9KKN