zaterdag 25 augustus 2012

Brussel - Twee agenten gewond na botsingen met jongeren


BRUSSEL - Op de Zuidfoor in Brussel zijn vrijdagavond twee agenten gewond geraakt toen ze een agressieveling wilden controleren. Ze kregen klappen van de verdachte en van drie à vier jongeren. De agenten zijn respectievelijk drie en vier dagen arbeidsongeschikt. Dat meldt een woordvoerster van het parket van Brussel, Sophie Morel.
Een vrouw had bij de politie geklaagd dat ze was lastiggevallen door een man op de Zuidfoor. Twee agenten gingen op zoek naar de dader en konden een man traceren. De 27-jarige verdachte was pas sinds januari uit de gevangenis ontslagen. De man toonde zijn identiteitskaart, maar deelde op een gegeven moment klappen uit aan de agenten, daarbij geholpen door drie à vier jongeren. Er werd politieversterking gevraagd en het heethoofd werd opgepakt.

De man beweert dat hij op het moment van zijn arrestatie zelf is geslagen door de politie. Hij zegt ook de andere betrokken jongeren niet te kennen en ontkent dat hij zich gewelddadig zou hebben opgesteld ten opzichte van de vrouw en de agenten.

De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket.

18/8/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120818_046

---