vrijdag 10 augustus 2012

Vilvoorde - Opstootjes tijdens politiecontrole

Rond 20.30 uur wilde de politie op het Stationsplein een persoon controleren met een sjaal voor het gezicht, maar de man in kwestie verzette zich daartegen. Het groepje omstanders dat alles zag gebeuren, zwol aan en dat leidde tot een schermutseling waarbij geduwd, gespuwd en getrokken werd. Daarbij raakten drie politiemensen gewond. Een agente kreeg een slag in de hals.
Nadien bleef het onrustig in het centrum van Vilvoorde. In de Tuchthuisstraat werden de ruiten van 11 auto's kapot geslagen. In het Stadspark pakte de politie ook twee jongeren op die benzine bij zich hadden.
Burgemeester Marc Van Asch tilt zwaar aan de feiten. "Dit is onaanvaardbaar. Wanneer we vaststellen dat er in het park mensen rondlopen die van plan zijn om molotovcocktails te maken, dan baart dit ons zorgen", zegt hij.

Onderzoek

Het Brusselse parket start een onderzoek naar de incidenten. Gezien de ernst van de feiten, zal er in de loop van de dag een onderzoeksrechter aangesteld worden. Zes verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket. Twee orderverstoorders zijn bestuurlijk aangehouden.

Open VLD wil 'krachtig signaal'

Intussen vraagt Open VLD Vilvoorde een strengere aanpak van personen die de politie bedreigen of aanvallen. Indien nodig dient de nultolerantie te worden ingevoerd. Van de burgemeester en korpschef wordt een krachtig signaal geëist "om duidelijk te maken dat deze amokmakers niet welkom zijn in onze stad"; aldus de partij, die deel uitmaakt van de bestuursmeederheid in Vilvoorde.
In Vilvoorde is het woensdagnacht onrustig geweest na een uit de hand gelopen identiteitscontrole van de politie. Enkele autoruiten sneuvelden en zes personen werden opgepakt. Drie agenten raakten lichtgewon
d