maandag 7 april 2008

Steenokkerzeel - Opnieuw vijf mensen ontsnapt

STEENOKKERZEEL - Uit het gesloten asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel zijn gisteravond opnieuw vijf illegalen ontsnapt. Een van hen is al gevat. Het is niet de eerste keer dat vluchtelingen uit het gesloten centrum de benen nemen.
Het was de veiligheidsdienst van het gesloten centrum die de ontsnapping opmerkte, toen ze op de beelden van de bewakingscamera's mensen rond het centrum zag dolen. De lokale politie van Steenokkerzeel werd verwittigd en die startte onmiddellijk een eerste zoekactie. Intussen werd in het centrum appel gehouden. Daarbij bleek dat twee Irakezen, twee Syriërs en een Iraniër de benen hadden genomen.De politie kamde de buurt rond het gesloten centrum enkele uren uit, maar dat leverde geen resultaat op. Vanochtend dook een Irakees plots op in het naburige Nossegem. De man werd opgepakt en teruggebracht naar het centrum.
Niet de eerste keer
Volgens de lokale politie van Steenokkerzeel gebeurt het regelmatig dat er vluchtelingen uit het centrum ontsnappen."Ongeveer een jaar geleden hebben we kort na elkaar enkele ontsnappingen gekend, maar sindsdien was het wat rustiger", zegt de woordvoerder van de politie."Het hangt af van de bevolking van het centrum, welk soort mensen er zitten en van welke nationaliteit. Met het aantal bewoners dat in het centrum verblijft, heeft het op het eerste gezicht niets te maken, want het centrum zit nooit volledig vol."

1.04.2008
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/vlaamsbrabant/080401_ontsnapt