dinsdag 15 juli 2008

Westerlo - Busbedrijf in vlammen op


WESTERLO - De speurders en het parket in Turnhout gaan ervan uit dat de zware brand, die zaterdagochtend aan de Grote Steenweg in Westerlo een busbedrijf in de as legde, werd aangestoken.

Een antwoord op de vragen hoe, door wie en waarom is er momenteel nog niet. Het elimineren van accidentele mogelijkheden duwt het onderzoek evenwel meer en meer in de richting van brandstichting. Verdachten zijn er uiteraard nog niet. Vast staat dat de brand is ontstaan in de buurt van de dubbeldekbus die vlak bij het vernielde pand stond.

Dat er een paar uur later op een relatief korte afstand van de Grote Steenweg nog twee, weliswaar zeer kleine branden waren, maakt het gehele plaatje alleen nog maar verdachter. Diverse bronnen bevestigen dat er tenminste op één van de twee bijkomende locaties duidelijke sporen waren van kwaad opzet. De daders zouden gebruik gemaakt hebben van een autoband, maar uiteindelijk bleven de gevolgen binnen de perken.

Voorlopig zijn er ook nog geen harde bewijzen dat de feiten iets met elkaar te maken hebben.

---

WESTERLO - Een zware brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de loods van een autocarbedrijf in het Kempense Westerlo in de as gelegd. Naast de loods gingen drie touringcars en een personenwagen in vlammen op. Elders in Westerlo brak dezelfde nacht nog op twee andere plaatsen brand uit, zij het met veel minder schade tot gevolg; de politie gaat na of er een verband is tussen de feiten. Marc Peeters De brand in de loods aan de Grote Steenweg werd door passanten opgemerkt iets over 0.30 uur. 'Aanvankelijk werd ons gemeld dat er een bus in brand stond, maar toen we enkele minuten later ter plaatse kwamen, waren de vlammen al overgeslagen naar een tweede bus en naar het vlakbij gelegen gebouw', zegt de Geelse brandweercommandant Koen Bollen. De loods had geen ramen waardoor het vuur snel binnen geraakte. In het gebouw dat ook als werkplaats werd gebruikt, lagen reserveonderdelen en een voorraad rubberen banden. Hierdoor groeide de brand uit tot een waar inferno.

15.07.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=Q41U7M0E