zaterdag 25 oktober 2008

Beringen - Brandstichting aan VTI

BERINGEN - Onbekenden hebben woensdag rond 22.15 uur brand gesticht aan het Vrij Technisch Instituut in de Burgemeester Geyskensstraat. Ze staken met benzine de voordeur in brand. Een alerte voorbijganger kon veel erger voorkomen en bluste het vuur met de brandblusser van zijn auto. De brandweer van Beringen werd erbij gehaald en controleerde de rest van het gebouw, maar trof geen andere brandhaard aan.

'De lessen zijn vandaag (gisteren, nvdr.) gewoon kunnen doorgaan', zegt technisch adviseur-coördinator van het VTI Erik Vranken. 'We hebben de vensters opengezet en de gangen gepoetst. Het was het eerste ernstige incident. Wie achter de brandstichting zit, weten we niet', besluit Vranken.

Danny Schelkens uit Beverlo merkte woensdagavond de brand op toen hij zijn vrouw ging afhalen in de avondschool. 'Ik nam mijn brandblusser uit de auto, maar in het begin was er geen blussen aan. De vlammen waren drie meter hoog. Gelukkig namen ze nadien in kracht af en kon ik ze doven. Toen de brandweer er aan kwam, was het hout van de voordeur nog aan het smeulen, maar waren de vlammen gedoofd'.

De lokale politie spoort de daders op.

24.10.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=91225NC5_1