donderdag 23 oktober 2008

Sint-Niklaas : Grote schade door brand in bedrijf


SINT-NIKLAAS - Een zware brand heeft heel wat schade aangericht bij het bedrijf Dak aan het Europark-Oost in Sint-Niklaas. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een aanpalend gebouw van het bedrijf in dakwerken. Er loopt een onderzoek naar brandstichting.

De brand brak uit in de nacht van dinsdag op woensdag aan de achterkant van het bedrijfsgebouw. Buurtbewoners merkten omstreeks halftwee de vlammenzee op. Bij aankomst van de brandweer stonden een opslagplaats en enkele wagens in lichterlaaie. De metershoge vlammen waren van ver te zien en de brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die heel wat geurhinder veroorzaakte. De brandweer zette alle materieel en manschappen in om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het bedrijfsgebouw. Na een goed halfuur was de brandweer het vuur meester.

Het gebouw is zo goed als volledig gevrijwaard. Toch wordt de schade op enkele tienduizenden euro's geschat. Een opslagplaats van isolatiemateriaal, rollen asfalt en houten paletten ging in de vlammen op. Ook een vrachtwagen en een bestelwagen zijn vernield.

Door het snelle en kordate optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. 'Het was erg nipt maar we zijn gespaard gebleven van verder onheil, vooral de gasflessen die achteraan stonden opgeslagen, baarden ons zorgen. We hebben die voortdurend met water afgekoeld', zegt de Sint-Niklase brandweerbevelhebber Marc Van de Velde.

In het gebouw is bovendien ook nog een bedrijf gespecialiseerd in rotan meubelen gevestigd. Deze meubelen zouden een gretige prooi geweest zijn voor de vlammen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het parket van Dendermonde stelde een branddeskundige aan om dat verder te onderzoeken. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Het vuur zou uit de eerste vaststelling niet zijn ontstaan door een kortsluiting in de vrachtwagen of bestelwagen. Hoe het isolatiemateriaal en het asfalt dan vuur vatten, wordt nu nagegaan.

23.10.2008
http://www.nieuwsblad.be/Search/Index.aspx?advanced=1&searchString=brandstichting&findExact=0&tekstIn=1&Sectie=ALL&dateSelected=0&dateSelectedFrom=23102008&dateSelectedUntil=23102008