woensdag 29 april 2009

BEERNEM - Psychiatrisch patiënt opent vuur op politie

In het centrum van Oedelem (Beernem) is het dinsdag tot een schietpartij gekomen toen een psychiatrisch patiënt zich verzette tegen een opname. Hij vuurde met een karabijn op de politie, maar miste doel. De man raakte zelf lichtgewond toen de politie terugschoot en hem raakte in zijn pols. Dit wordt bevestigd door het parket van Brugge en de politiezone Het Houtsche.
De 32-jarige bewoner uit de Parochieweg in Oedelem is een psychiatrisch patiënt en wou zich laten opnemen. Hij belde zelf naar het ziekenhuis, dat bijstand vroeg van de politie. "De man was aanvankelijk rustig, maar liep plots naar achteren in de woning en haalde een karabijn boven", zegt Lien Vermeersch van de politiezone Het Houtsche.
"Daarop zijn de agenten naar buiten gevlucht en gingen zich schuil houden achter een politiecombi."
De man opende het vuur op de politieagenten, maar miste doel. De kogel ging dwars door een politiecombi heen. De politie vuurde twee keer terug en raakte de man in de pols. Daarna gaf de man zich over, waarna de politieagenten hem in de boeien sloegen. Hij werd lichtgewond overgebracht naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Sijsele. Hij wordt er permanent bewaakt.
De politieman die terugschoot is sterk onder de indruk van de feiten en wordt opgevangen. De politiezone Het Houtsche kreeg assistentie van het korps van Tielt. Het parket kwam eveneens ter plaatse en er werd een sporenonderzoek uitgevoerd.

28/04/2009

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090428_103