vrijdag 28 augustus 2009

ANDERLECHT - Agenten aangevallen na identiteitscontrole

Anderlechtse jongeren bekogelen politieAnderlecht - In de buurt van het metrostation Aumale is het woensdagavond tot een botsing gekomen tussen een twintigtal jongeren en de politie. Toen agenten een identiteitscontrole wilden doen, werden ze bekogeld met projectielen.

Het incident deed zich voor rond 17 uur, toen agenten van de federale politie de identiteit van twee mensen controleerden. Dat was naar aanleiding van een gewelddadige overval die zich had voorgedaan.

Een twintigtal jongeren verzamelde in de buurt van de agenten. Die werden beledigd en bekogeld met projectielen. De agenten vroegen daarop versterking van de federale politie en van politiehonden.

De politie wilde de identiteit van enkele van de jongeren controleren. Een 25-jarige man greep daarbij een agent vast en deelde ook klappen uit aan twee andere. Ondertussen probeerde hij de agenten van hun wapen te beroven.

De man werd in de dij gebeten door een politiehond, naar het ziekenhuis gevoerd en vervolgens gevangengezet.

Uiteindelijk verlieten de agenten de plaats van het incident, onder een regen van projectielen. Eén politieman werd aan de nek geraakt.

27.7.2009
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/anderlechtse-jongeren-bekogelen-politie