dinsdag 4 mei 2010

Brussel - Aanvallen tegen Actiris

BRUSSEL – Tijdens het weekend werden drie kantoren (Sint-Agatha-Berchem, Evere en Auderghem) van Actiris, het Brusselse equivalent van de VDAB, aangevallen: slogans tegen werk werden op de gevels aangebracht en ramen werden vernield. In de voorbije weken werden ook al andere kantoren van Actiris aangevallen. In één geval, in Vorst, werden alle ramen vernield waardoor het kantoor tijdelijk gesloten moest worden. De slogans waren “Lang leve het werk van de nacht” en “Werk nooit”. Er werden ook posters geplakt die zeiden “Werk is wat de werklozen op alle mogelijke manieren proberen vermijden. Laten we deze chantage weigeren! Laten we stelen, frauderen, saboteren! Laten we de economie de lucht inblazen en de wereld veranderen. Zodat doorheen ons verzet we terug kunnen ontdekken wat ademhalen is. Laten we het werk vernietigen!”

De Franstalige pers wijst naar anarchisten als mogelijke daders (zie artikels op de Franstalige website http://suieetcendres.blogspot.com). De Brusselse Minister voor Werk “veroordeelt deze aanvallen krachtdadig” en vraagt voor meer politiebescherming van deze gebouwen.

4/5/2010
Samengesprokkeld vanop http://archives.sudpresse.be/antennes-d%26%238217-actiris-vandalisees-cerexhe-indigne_t-20100503-H2FNCE.html?queryand=actiris&firstHit=0&when=-2&begYear=2010&begMonth=01&begDay=01&endYear=2010&endMonth=05&endDay=04&by=10&sort=datedesc&pos=0&all=30&nav=1
en www.rtbf.be