dinsdag 4 mei 2010

Genk - Brandstichting bij Car Center

GENK - Bij autogarage Geurts Car Center langs de Bosdel in Genk brandden in de nacht van woensdag op donderdag vijf voertuigen uit. Geurts Car Center bestaat uit een carrosseriegedeelte, een Opelgarage en een tweedehandsgarage. Het vuur werd wellicht aangestoken.

GenkHet vuur ontstond rond 1.50uur en omdat de brandweer van Genk kwaad opzet vermoedde, werd de lokale politie Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal (GAOZ) opgeroepen.

Zij stelden vast dat de vijf voertuigen die voor de garage geparkeerd stonden volledig zijn uitgebrand nadat er een brand werd gesticht.

De hevige brand beschadigde niet alleen de voertuigen, maar sloeg ook over op andere auto's die in de buurt stonden. Verder raakten ook de omheining van de garage en de buitenzijde van het gebouw zelf beschadigd door het vuur. De brandweer van Genk kon uiteindelijk ergere schade voorkomen en kreeg het vuur snel onder controle.

Van de daders is voorlopig geen enkel spoor.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand ligt nu in handen van de opsporingsdienst van de politiezone GAOZ dat daarvoor samenwerkt met het Gerechtelijk Labo van de Federale Politie. Zij volgen de brandstichtingszaak op.

30.04.2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=NI2PLEKH