zaterdag 12 maart 2011

Brussel - Securitas-agenten op metro hebben er al genoeg van

Na enkele incidenten op de Brusselse metro (waarvan de laatste; de chauffeur die een passagier sloeg), werden 10 bewakingsagenten van Securitas ingehuurd. Hun eerste werkdag begon al goed met een steen die door de voorruit van een tram vliegt (daarop worden op tramlijn 94 nu ook politieagenten ingezet). En na een week klagen de huurlingen nu ook over beledigingen. Drie bewakingsagenten hebben al hun overplaatsing aangevraagd.

----

Onbekenden gooiden rond 12.30 uur stenen naar de zijruiten van tram 82 ter hoogte van halte Karreveld. De ruiten sneuvelden, maar niemand raakte gewond.
Over de daders of hun motief tasten we in het duister,” zegt woordvoerster An Van hamme aan brusselnieuws.be. “Maar het lijkt er alvast op dat de bestuurster niet werd geviseerd."
Het verkeer op de tramlijn werd niet onderbroken.
De politie zou ook nog steeds geen verdachten opgepakt hebben.

---

Woensdag rond 10 uur weigerde de trambestuurster de toegang aan twee jongeren. De twee waren net te laat om nog op de tram te stappen. Uit frustratie gooiden ze een straatsteen door de voorruit. De vrouw raakte daarbij lichtgewond aan het linkeroog. De daders zijn voorvluchtig. Het slachtoffer is opgenomen in het Brugmannziekenhuis. Het incident gebeurde in de Stefaniastraat nabij het Emile Bockstaelplein in Laken.

De getroffen lijn 94 werd gedurende veertig minuten onderbroken. Daarna liet de MIVB opnieuw trams rijden in Laken zodat de kinderen op de middag van school naar huis konden. Sinds 14 uur wordt de lijn echter niet meer bediend tussen de haltes Jules De Trooz en Stadion. Die maatregel geldt de rest van de dag.

Bockstael
Op metrolijn 6, in halte Bockstael in Laken, werd woensdagmiddag een metrobestuurder verbaal aangevallen. De chauffeur verkeert in shock en werd onmiddellijk vervangen. Er was geen hinder was op lijn 6. Het incident gebeurde op de dag dat tien nieuwe privébewakingsagenten hun intrede deden op die metrolijn.

De vakbonden plannen geen acties.


www.brusselnieuws.be