dinsdag 29 maart 2011

Leuven - Twee auto's op campus in de fik

HEVERLEE - Twee wagens brandden donderdagochtend uit op de parking van een studentencampus langs de Tervuursevest. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Een getuige merkte gisterochtend omstreeks 5uur een brandend voertuig op op de parking langs de Tervuursevest, ter hoogte van het universitaire sportinstituut (het sportkot). Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, laaiden de vlammen al hoog op. Een tweede voertuig, dat vlakbij het eerste geparkeerd stond, vatte ook vuur. ‘Een politiepatrouille heeft nog getracht het vuur te blussen met een brandblusser uit de combi', zegt commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie. De agenten kregen de vlammen evenwel niet onder controle.

De opgetrommelde brandweer doofde de vuurhaard wel, maar kon niet voorkomen dat twee wagens, een Renault Megane en een Opel Corsa, vernield werden. Twee andere wagens, waaronder een Mini, raakten ook beschadigd, onder andere aan het koetswerk.

Over de precieze omstandigheden van het incident bestaat momenteel geen duidelijkheid. De dienstdoende parketmagistraat stelde een branddeskundige aan die de zaak moet onderzoeken. Er werden geen brandversnellers gevonden. De brand kan zowel accidenteel als kwaad opzet zijn geweest. De lokale recherche startte ook een onderzoek.

Enkele weken geleden, op 25februari, brandde nog een personenwagen uit in de Monnikenstraat, vlakbij het Leuvense stadspark. Toen was vermoedelijk een elektronisch defect aan het voertuig, een Volkswagen Polo, de boosdoener.

25/03/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=JE381HF7