woensdag 20 april 2011

Borgerhout - Jongeren vallen politiepatrouille en bus aan

BORGERHOUT - Een patrouillewagen van de politie werd zaterdag rond middernacht stevig toegetakeld door een groep jongeren. De inzittende agenten raakten niet gewond.

In de nacht van zaterdag op zondag waren twee politie-inspecteurs tijdens een interventie op weg naar Borgerhout. Op de Turnhoutsebaan, ter hoogte van de Helmstraat, stond een grote groep jongeren die een bus van De Lijn tegenhielden.

Toen ze echter opmerkten dat er een politiewagen voorbijreed, lieten ze de autobus voor wat die was en viseerden de dienstwagen en de inzittende inspecteurs.

Vooraleer die erin slaagden de plaats van de feiten te verlaten, gooiden de jongeren stenen tegen de ruiten en het koetswerk van de politiecombi. Een aantal van hen schopten tegen de politiewagen. De inspecteurs reden weg richting Koningin Astridplein en ondertussen splitste de groep jongeren zich op en verdween.

Via camerabeelden die binnenkomen op de radiokamer van de politie, werd het hele gebeuren op film vastgelegd. Geen van de beide inspecteurs raakte gewond. De politiewagen liep wel schade op. Er zijn krassen op de ruiten, krassen op en deuken in het koetswerk en ook de achterruit werd volledig vernield.

‘Wat de aanleiding tot het voorval is geweest, blijft tot nog toe onduidelijk', aldus Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de lokale politie. ‘Er loopt een onderzoek naar de feiten en hopelijk kunnen de camerabeelden helpen om de daders te vatten.'

16/04/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=KU390R3K&postcode=2000

---

BERCHEM In Berchem hebben enkele jongeren gisteravond een bus van De Lijn bekogeld met stenen. Daarbij sneuvelde een ruit van de bus, maar niemand van de passagiers raakte gewond.
Het incident vond plaats rond 21 uur aan een speelplein in de Uitbreidingsstraat in Berchem, zegt Koen Peeters, de woordvoerder van De Lijn Antwerpen.
Spelende jongeren bekogelden een bus van lijn 32, "een relatief drukke lijn". De daders vluchtten nadien weg. De inzittenden konden hun weg voortzetten met een vervangbus. De woordvoerder kon niet zeggen hoeveel mensen er precies op de bus zaten.
Zaterdag was er een soortgelijk incident op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. In dit geval hadden jongeren een bus tegengehouden en was het de toegesnelde politie die op stenen werd getrakteerd.

17/4/2011
www.deredactie.Be