woensdag 20 april 2011

Nevele - Poging tot brandstichting aan gemeenteschool

NEVELE - Onbekenden hebben gisterochtend brand gesticht aan de gemeenteschool aan Vaart Links. De schade bleef uiteindelijk miniem, maar directeur Tom Haerens reageert verbijsterd.

'Het was een van de ouders die mij 's morgens kwam melden dat er een hoop roet en vuiligheid lag in de hoek aan de sporthal', vertelt directeur Tom Haerens. Toen hij ging kijken trof hij er een smeulende hoop van verkoolde takken, bladeren en rietstengels, samen met een tweetal gesmolten drankflesjes. De afvoerbuis ernaast raakte wat beschadigd, maar bleef besteding tegen de kortehitte.

'Ik heb in deze school al veel meegemaakt, van inbraken tot vandalisme en graffiti en ook al brandstichting, maar dit is anders', zegt Haerens. 'Dit is werkelijk moedwillig onder een houten afdak gedaan met de bedoeling het gebouw in brand te steken. Andere gevallen waren duidelijk kwajongensstreken, maar dit is echt ernstig. Mocht het vuur zijn opgelaaid tot het houten plafond, was heel onze sporthal weg.' Ook de politie neemt de zaak zeer ernstig en zal in de toekomst extra patrouilleren in de buurt van de school. Voorlopig zijn er nog geen aanwijzingen naar mogelijke daders of motieven.

17/042011

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=7E389IBN