maandag 13 juni 2011

Nijvel - Twee gevangenen ontsnappen

De regionale politiediensten rond Nijvel zijn vandaag massaal gemobiliseerd om de twee ontsnapte gedetineerden op te sporen. Voorlopig heeft de politie geen spoor. Vanochtend ontsnapten in Nijvel twee gevangenen die waren veroordeeld voor diefstal met geweld. Het onderzoek is toevertrouwd aan de federale gerechtelijke politie, maar de plaatselijke politiediensten blijven zoeken naar het tweetal.
"Het gaat om een voorbereide actie", bevestigt Laurent Sempot, de woordvoerder van het gevangeniswezen. Omstreeks 10.30 uur hebben de twee tijdens de bezoeken een bewaker aangevallen met een zelfgemaakt steekwapen. Daarna gijzelde het duo een vrouwelijke cipier en verlieten ze de bezoekzaal. Aan de uitgang eisten ze dat de deur zou worden geopend. De twee vluchtten in de richting van het centrum van Nijvel.

De twee cipiers raakten niet gewond, maar worden wel opgevangen door een traumateam, dat bestaat uit leden van het personeel, dokters en psychologen.

De gevangenis van Nijvel draait sinds het incident op minimumdienst. De bezoeken zijn opgeschort en de gedetineerden moeten in hun cel blijven. Laurent Sempot sluit niet uit dat er protestacties komen bij het personeel. (belga/adv)

13.06.2011
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1277917/2011/06/13/Twee-gedetineerden-ontsnapt-uit-gevangenis-van-Nijvel.dhtml