maandag 13 juni 2011

Sint- Truiden: Drie mannen en vrouw vallen politie aan

Trio aangehouden dat Truiense politieagenten in elkaar slaat

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft drie personen aangehouden wegens zware agressie tegen twee politie-inspecteurs van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Blijkbaar zonder reden kregen de inspecteurs zware klappen. De twee agenten zijn minstens tien dagen werkonbekwaam.
Via de 101-centrale werden de agenten op zaterdag 4 juni opgeroepen omdat vier personen zogezegd in een lift geblokkeerd zaten.

"Bij aankomst werden de twee agenten uit de combi gesleurd en werden ze slachtoffer van zwaar fysiek geweld", zegt zonechef Philippe Pirard. "Drie mannen en een vrouw hadden de politie staan opwachten. Het geweld betrof slagen met wurging en bedreiging. Ook de combi liep zware averij op. De verdachten van de agressie zijn een 45-jarige man uit Sint-Truiden, een 50-jarige man uit Lommel, een 63-jarige man uit Tongeren en een 47-jarige vrouw uit Lommel. Eén van de twee aangevallen inspecteurs kon de noodknop nog indrukken, zodat er onmiddellijk bijstand kwam van twee andere combi's."

Na de aanhoudingen is een raadsman aangesteld om zich namens de politiezone en de twee inspecteurs burgerlijke partij te stellen. (belga/lpb)
4.06.2011
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1276083/2011/06/08/Trio-aangehouden-dat-Truiense-politieagenten-in-elkaar-slaat.dhtml