maandag 29 augustus 2011

Maasmechelen – Twee politieagenten in burger en hun vrienden aangevallen

Aan de McDonald's in Eisden kregen zondagmorgen vijf vrienden, waaronder twee agenten in burger, zware klappen. Ze moesten allen naar het ziekenhuis.
Twee politieagenten zijn vijf dagen werkonbekwaam nadat ze zondag in het ziekenhuis werden geslagen bij een vechtpartij aan de McDonald's op de Layensweg in Eisden. De feiten gebeurden zondag in de vroege uurtjes. De slachtoffers, vijf vrienden waaronder twee agenten in burger, reden met hun auto langs de drive-in van de McDonald's om nog wat eten te bestellen. Achter hen stond nog een auto aan te schuiven en zij maakten op een agressieve manier duidelijk dat de bediening niet snel genoeg ging. Ze claxonneerden en reden tegen de bumper van hun voorligger op.

Vervolgens stapte een van de vier daders, drie broers van Turkse origine en een Marokkaanse vriend, uit de auto en deelde hij een klap uit aan een van de vijf slachtoffers. De situatie escaleerde, iedereen stapte uit de auto en voor het oog van de beveiligingscamera's van de fastfoodketen ontketende zich een vechtpartij. De vijf vrienden kregen heel wat klappen van hun aanvallers die vervolgens op de vlucht sloegen.

Onderweg was hun vernielzucht nog niet gestild en sloegen ze een voertuig aan de Pauwengraaf kort en klein en bedreigden ze nog een zesde persoon die in de omgeving rondliep. De vijf vrienden die slaag kregen aan de McDonald's raakten allen gewond en moesten naar het ziekenhuis van Maaseik voor verzorging.

De vier daders zijn gevat. Aan de hand van de camerabeelden kon de politie hen inrekenen. Ze stonden allemaal nationaal geseind voor meerdere misdrijven. Ze werden gearresteerd en de onderzoeksrechter van Tongeren liet hen opsluiten in de gevangenis.
23.08.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=RP3EBM5P