donderdag 29 maart 2012

Brussel - Vergelding tegen veiligheidsagenten MIVB

BRUSSEL - Een gewapende man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee veiligheidsagenten van de MIVB bedreigd aan het depot van Haren. Het zou gaan om een wraakactie nadat hij eerder die nacht door hen was tegengehouden en overgedragen aan de politie.
Dat schrijft La Capitale. Dinsdagavond rond 21 uur kregen de veiligheidsagenten een oproep over een ruzie op buslijn 64 in de Troonstraat. De ruzie tussen de man in kwestie en zijn advocaat die hij toevallig tegen het lijf gelopen was, dreigde uit de hand te lopen en de chauffeur van de bus activeerde zijn stil alarm.
De ruziestoker kon eerst nog vluchten, maar werd nadien toch ingerekend door de veiligheidsagenten. Na verhoor door de politie van Brussel-Stad/Elsene werd de man rond 1.30 uur terug vrijgelaten. Daarop trok hij gewapend naar de MIVB-standplaats in Haren om de twee veiligheidsagenten op te wachten.
“Toen de agenten na hun shift terug naar het depot reden, sprong een man met een revolver voor hun auto,” bevestigt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB. “De agenten herkenden hem onmiddellijk als de onruststoker van eerder die avond en maakten rechtsomkeer. Er werden geen schoten gelost.”
De veiligheidsagenten zijn zwaar onder de indruk van de feiten en zijn voor onbepaalde tijd afwezig. De MIVB neemt extra veiligheidsmaatregelen. De dader is nog niet opgepakt, maar hij staat geseind. De politie kent zijn volledige identiteit.

29/3/2012
http://www.brusselnieuws.be/artikel/gewapende-man-bedreigt-veiligheidsagenten-mivb