donderdag 29 maart 2012

Brussel - Vlaams Belang-kantoor ontruimd

Op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang op het Madouplein is maandagmiddag een verdachte enveloppe met wit poeder onderschept. De vierde verdieping van het gebouw werd ontruimd en verzegeld. Na onderzoek bleek de brief ongevaarlijk.
De Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) van het leger heeft Vlaams Belang maandag in de vooravond laten weten dat de inhoud van de ontvangen brief met verdacht wit poeder ongevaarlijk was.
De enveloppe was ongeopend meegenomen, zo meldde de politie van de zone Brussel Noord eerder. De briefomslag was gericht aan Filip Dewinter en diens dochter Ann-Sophie. "Door het venstertje in het papier zagen de VB-medewerkers dat er wit poeder in zat", zegt politiewoordvoerder Johan Verleyen. "Zij hebben de enveloppe niet opengemaakt en onmiddellijk de politie verwittigd. Daarop is de zogenaamde anthrax-procedure in werking gesteld."
De vierde verdieping van het Madou-gebouw, waar het onthaal van de partij gevestigd is, werd ontruimd en verzegeld en de Civiele Bescherming kwam de enveloppe ophalen, met handschoenen en gezichtsmaskers. De politie onderzoekt de zaak.

26/3/2012
http://www.brusselnieuws.be/artikel/vb-hoofdkwartier-ontruimd-na-poederbrief