maandag 19 maart 2012

Ittre - Geslaagde ontsnapping

Alex Jovanovic, een gedetineerde uit de gevangenis van Ittre, is in de nacht van zaterdag op zondag ontsnapt uit een ziekenhuis in Soignies. Zijn kamer werd nochtans de klok rond bewaakt door twee cipiers. Kompanen van Jovanovic geraakten het ziekenhuis binnen via de nooduitgang en maakten de cipiers met handboeien aan een bed vast.
Het verzorgend personeel en de patiënten merkten niets op. Er raakte niemand gewond.
De gedetineerde was sinds vrijdag in het ziekenhuis. Het is niet de eerste keer dat hij ontsnapt. Er is voorlopig geen spoor van hem en zijn kompanen.

Jovanovic zat een gevangenisstraf van 20 jaar uit voor feiten van groot banditisme in de regio Charleroi. Dat is vernomen uit vakbondsbronnen. De cipiers van Ittre hebben trouwens beslist om tot zondag 16 uur maar een minimumdienstverlening te verzekeren in de gevangenis.
Zo kunnen de gevangenen tot die tijd niet op de binnenplaats. Ze mogen ook geen douche nemen, en de activiteiten voor de gedetineerden worden geschrapt.


Alex Jovanovic wordt beschouwd als zeer gevaarlijk. Het Hof van Cassatie bevestigde in 2007 zijn veroordeling tot 20 jaar celstraf door het hof van assisen van Henegouwen. Op zijn kerfstok: deelname aan een overval met gijzelneming in Jumet in juni 2005, twee pogingen tot hold-up met gijzelneming in Aiseau-Presles in oktober 2005 en een diefstal met opsluiting in Marcinelle, ook in oktober 2005.