maandag 19 maart 2012

Wilrijk - Dood aan het spektakel

WILRIJK - Op de Boomsesteenweg in Wilrijk heeft een onbekende woensdagnacht rond drie uur een ramkraak uitgevoerd op de Saturn-winkel. De auto van de ramkraker vloog in brand, maar de dader kon ontkomen.

Een Audi is via de personeelsingang het magazijn ingereden, waarop het voertuig door de inslag vuur vatte. De inbrekers gingen op de vlucht en het is niet uitgesloten dat de daders hun voertuig in brand staken om sporen uit te wissen. Ook een deel van de winkel vatte vuur, al kon het sproeisysteem voorkomen dat de hele winkel afbrandde. De brandweer kwam ter plaatse om de wagen en de winkel te blussen. Het vuur was snel onder controle, maar het magazijn liep veel rook- en waterschade op.

Zowel de lokale als de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Het is voorlopig niet duidelijk of de daders iets buit hebben kunnen maken. De verdachten zijn spoorloos.

De winkel zal vandaag een hele dag gesloten blijven. In een persbericht meldt Saturn dat het er alles aan doet om de winkel opnieuw te laten voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen, zodat hij zo snel mogelijk kan heropenen. Door deze uitzonderlijke situatie zijn de medewerkers van de lokale vestiging momenteel technisch werkloos.

Klanten kunnen ondertussen voor al hun vragen en eventuele herstellingsaanvragen terecht in de Saturn winkel in de stadsfeestzaal op de Meir 78 in Antwerpen.

15/3/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120315_011