zaterdag 14 april 2012

Sint-Niklaas - Een zekere behendigheid vereist


SINT-NIKLAAS - Op de busperrons aan het Waasland Shopping Center hebben vandalen voor duizenden euro's schade aangericht. Alle informatieborden zijn vernield.

Woensdagochtend stelden de eerste buschauffeurs die aankwamen aan het shoppingcenter in Sint-Niklaas de enorme schade vast die werd aangericht aan de elektronische en computergestuurde informatieborden voor de reizigers.

De glazen schermen van de borden werden met stenen ingegooid. Vermoedelijk sloegen de vandalen toe in de nacht van dinsdag op woensdag. Dinsdagavond merkte geen enkele chauffeur de vernielingen op.

De vandalen gebruikten uitgerekend de straatstenen die daar lagen opgestapeld na een eerste reeks herstellingswerken aan de perrons.

'De schade loopt in de duizenden euro's', zegt woordvoerster van De Lijn Isabelle Colbrandt. 'Het is ook lang niet zeker of de elektronische borden nog kunnen worden hersteld. De kostprijs van de herstelling wordt op 3.000 euro per bord geschat.'

Op alle drie de perrons waar De Lijn pas onlangs nog zo'n informatiebord werd geplaatst, zijn ze nu volledig stuk. Ze gaven de reizigers computergestuurd informatie, per lijn en per richting met de exacte tijd wanneer de bussen aankomen en vertrekken en hoeveel minuten de reizigers nog op hun bus moeten wachten.

'We boden daarmee heel wat service', aldus nog Isabelle Colbrandt. 'Het is de leverancier die zal nagaan of enkel het scherm is beschadigd of ook de elektronica. Kunnen ze niet worden hersteld dan moeten we helaas rekenen of er nog voldoende budget is om er nieuwe te plaatsen. Dit is werkelijk bijzonder erg.'

12/4/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=7I3OLGLP