zondag 28 oktober 2012

Kleine en grote smurfen aangevallen


20/10 Mol – Wanneer een parkeerwachter een fout geparkeerd voertuig aan het opschrijven is, reageren twee twintigers en schelden hem uit voor smurfke. Toen kwam het tot een handgemeen, de parkeerwachter werd geslagen en is vier dagen arbeidsongeschikt. De eigenares van de fout geparkeerde auto en enkele andere nieuwsgierigen kwamen de parkeerwachter ter hulp geschoten (van ondankbaarheid gesproken...). De twee mannen probeerden nog te vluchten, maar werden alsnog opgepakt en zitten sindsdien vast in de cel, de raadkamer van Turnhout bevestigde hun aanhouding.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121026_00349098

27/10 Leuven – Een 40-jarige man uit Leuven die donderdagavond in de J.P. Minckelersstraat werd opgeschreven door een parkeerwachter omdat zijn ticket verlopen was, ging volledig door het lint. De man begon te roepen tegen de vaststeller dat hij het recht niet had hem een bon te geven omdat hij niet geparkeerd was, maar enkel een vracht laadde en loste. De man rukte het ticket uit handen van de parkeerwachter om vervolgens ook zijn handcomputer tegen de vlakte te gooien. Het slachtoffer, dat inmiddels bijstand had gekregen van een collega, verwittigde de politie. De agenten die ter plaatse kwamen, stelden vast dat het voertuig van de overtreder een parkeerticket had dat al een tijdje verlopen was. Bovendien bleken de nummerplaten van de auto niet overeen te komen met het merk van het voertuig. De overtreder verplaatste zich met een wagen die niet ingeschreven noch verzekerd was. De sleepdienst takelde de auto naar de stallingsplaats van de politie.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121026_00349021

27/10 Mechelen – Een 27-jarige man uit Mechelen zorgde voor “overlast” in het Huis van de Mechelaar (stadsadministratie). Hij gedroeg zich verbaal agressief tegen het personeel. De politie kon hem slechts na gebruik van pepperspray overmeesteren. Twee agenten raakten licht gekwetst en zijn enkele dagen werkonbekwaam.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121026_00348807

27/10 Antwerpen – Een 46-jarige man heeft gisterochtend een politie-inspecteur zware verwondingen toegebracht. Aan de Laarsebaan was hij naast een geparkeerd voertuig gevallen. Twee politiemannen wilden hem naar huis brengen, maar daar werd hun passagier plots erg agressief. Hij stampte de inspecteur op de voet en in het gezicht. Met veel moeite konden ze hem in de boeien slaan. De inspecteur liep gescheurde ligamenten en een wonde in het gezicht op. Hij is minstens twee weken werkonbekwaam.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121026_00349400