zondag 28 oktober 2012

NVA in het vizier

27/10 Turnhout – In Turnhout is toekomstig burgemeester Erwin Brentjens (N-VA) met de dood bedreigd. Brentjens vond zaterdag een handgeschreven brief in zijn brievenbus. De man en zijn woning staan momenteel onder bewaking.
In de brief staat boven de afbeelding van een pistool de tekst ‘Verkies je de kogel of ga je liever uit jezelf af?’. Onderaan de foto staat er nog de vermelding ‘Turnhout is van de Turnhoutenaren’.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121028_010


27/10 Deurne – N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft vrijdag een afgehakte varkenskop op de oprit van zijn woning (Herentalsebaan in Deurne) aangetroffen. “Zelf ben ik al een en ander gewoon, maar dat mensen mijn gezin erbij betrekken, vind ik erover. Voor hetzelfde geld had mijn jongste dochtertje die bebloede kop gevonden”, zegt de partijleider in de krant.
De Wever dient een klacht in. Hij heeft niet echt een vermoeden van wie achter de bedreiging zit. “Blijkbaar zijn sommige mensen niet gelukkig met de verkiezingsuitslag.”
De politie nam de varkenskop in beslag en maakte een pv op. Ook het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, is op de hoogte. Dat zal nagaan of De Wever beter beschermd moet worden, schrijft Het Laatste Nieuws. Naar verluidt is zijn woning al opgenomen in de patrouilleschema’s van de politie en krijgt De Wever tijdens manifestaties discrete bewaking van één of twee agenten in burger.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121027_00349827