dinsdag 12 mei 2009

Vandalisme tegen verkiezingsborden


ZOTTEGEM - Vandalen hebben de voorbije dagen de verkiezingsaffiches van N-VA beklad met hakenkruisen en anarchistische symbolen.

Zowel in het centrum van Zottegem, aan de kerk in Strijpen als in Velzeke, Leeuwergen, Erwetegem en Sint-Maria Oudenhove namen de daders de verkiezingsborden onder handen met spuitbussen. Matthias Diependaele, derde op de Oost-Vlaamse N-VA-lijst, betreurt de vandalenstreken.

'Wij hebben er geen moeite mee dat anderen er een andere mening op nahouden, maar het zou moediger zijn om ons daar in een gesprek over aan te spreken. Wij jagen ons hier niet in op. Het is alleen maar spijtig van de verspilling van onze tijd en energie. Om nog maar te zwijgen van de extra kosten en het papier.'

----

LEUVEN - Aan de Brouwersstraat probeerden twee mannen vrijdagochtend omstreeks twee uur affiches van Vlaams Belang en Lijst Dedecker in brand te steken. Enkele affiches werden ook gescheurd. Een buurtbewoner trommelde de politie op. De agenten konden de twee op heterdaad betrappen. Het ging om een 28-jarige en een 30-jarige, beiden afkomstig uit Brussel. De verdachten verklaarden dat ze de affiches vernielden omdat ze een afkeer hebben van Vlaams Belang en Lijst Dedecker. Tijdens hun verhoor ontkenden ze wel dat ze van plan waren om affiches in brand te steken.

10.05.2009