vrijdag 19 juni 2009

Luik - Arbeiders vernielen bureel Agoria



De federatie van de technologische industrie Agoria hekelt de vernielingen die maandag aangebracht werden in zijn Luikse bureaus door actievoerders die deelnemen aan de 24 urenstaking van de socialistische vakbond in de Waalse en Brusselse metaalbedrijven.

"Het feit niet akkoord te gaan, rechtvaardigt niet de vernieling van andermans goederen", aldus Agoria in een persbericht. De federatie benadrukt dat "zij die iets in beweging zetten, er ook de gevolgen van moeten dragen". "In andere woorden: de factuur zal volgen", klinkt het.



De incidenten vonden maandagochtend plaats in Luik in de marge van de ontmoeting tussen de vakbondstop en de werkgeversfederatie. Ongeveer 200 metallo's betoogden tijdens de ontmoeting voor de Agoria-zetel, toen de gemoederen verhit raakten. De manifestanten gooiden met eieren naar de gevel en gooiden ruiten in. Daarna drongen ze het gebouw binnen en leegden daar brandblussers, vernielden bureaus en lampen.

Agoria herhaalt dat de MWB FGTB de enige syndicale organisatie is die het sectoraal akkoord niet ondertekend heeft. "Agoria respecteert die keuze. Maar het akkoord heeft ondertussen kracht van wet en moet door de iedereen in de sector gerespecteerd worden", besluit de federatie. (belga/jv)
15/06/09 18u25

http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/891686/2009/06/15/Agoria-hekelt-vernieling-van-zijn-Luikse-bureaus.dhtml