woensdag 19 januari 2011

Antwerpen - Treinverkeer gehinderd na brandstichting

Vandalen hebben vanmorgen rond 6 uur brand gesticht in een seinkast nabij Antwerpen-Berchem. De brand was snel onder controle maar het incident veroorzaakt toch heel wat hinder voor het treinverkeer tussen Antwerpen en Lier. Dat meldt een woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Voor de stoptreinen tussen Antwerpen en Lier moet men op een vertraging van ongeveer 25 minuten rekenen, zo luidt het bij Infrabel. Door de brand moeten de treinen immers op bepaalde stukken hun snelheid aanpassen en stapvoets rijden. De rechtstreekse treinen worden dan weer omgeleid via Kontich. Reizigers moeten zich ook daar verwachten aan een vertraging van ongeveer 25 minuten.

Infrabel, dat onmiddellijk na de brand aan de herstellingswerken begon, laat weten dat de situatie maandagmiddag rond 13.00 uur tijdelijk hersteld zal zijn. Het treinverkeer zal vanaf dan opnieuw zo goed als normaal verlopen. De definitieve herstelling kan mogelijk enkele dagen in beslag nemen. Mogelijk zal het goederenverkeer gedurende die periode wel enige hinder ondervinden. (belga/vsv)
17/01/11 09u38
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1209074/2011/01/17/Treinverkeer-Antwerpen-Lier-gehinderd-na-brandstichting.dhtml