woensdag 19 januari 2011

Brussel - Patiënt veroorzaakt brand in psychiatrisch ziekenhuis


De brand die vanochtend omstreeks 6 uur uitbrak op de vijfde verdieping van het psychiatrisch ziekenhuis Sanatia in Sint-Joost-ten-Node werd veroorzaakt door een patiënt, meldt de woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord, Roland Thiébault. De persoon veroorzaakte brand in zijn kamer en is voor observatie overgebracht naar het psychiatrisch centrum Fond-Roy in Ukkel.
De vijfde verdieping en nog twee andere verdiepingen werden rond 6.15 uur ontruimd. "De vierde en zesde verdieping van de kliniek zijn reeds volledig schoongemaakt en opnieuw opengesteld voor de patiënten", zei Jean-Marie Limpens, directeur van de kliniek, woensdag na een crisisvergadering.

Van de vijftien patiënten die naar het ziekenhuis werden gebracht, moet nog één astmatische patient ter observatie blijven. Drie patiënten werden in een ander psychiatrisch ziekenhuis geplaatst. Elf patiënten werden overgebracht naar de vierde en zesde verdieping van de kliniek, luidt het.

De helft van de vijfde verdieping, waar de brand begon, zal binnen de komende twee weken opnieuw kunnen worden gebruikt. Het ziekenhuis telt in totaal 70 bedden en behandelt alle soorten psychische aandoeningen. (belga/svm/vsv)

12/01/11
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1207168/2011/01/12/Patient-veroorzaakte-brand-in-psychiatrisch-ziekenhuis.dhtml