dinsdag 10 mei 2011

Brandende auto's

NIJVEL - Rond twee uur 's nachts werden twee moto's en een wagen naar alle waarschijnlijkheid in brand gestoken. De drie voertuigen brandden volledig uit. (4/05/2011, http://www.dhnet.be/dhjournal/archives_det.phtml?id=1147134)

DEINZE - Dinsdag om 4 uur rukte de brandweer uit voor een brandende personenwagen Ford K in een verkeersvrij verbindingsstraatje tussen de Gaversesteenweg en de Ten Rodelaan. Door de hitte vatten een haag en een dakgoot van een naastliggend tuinhuis vuur. De brand zou aangestoken zijn. (5/05/2011, http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=NB39O78A)

ANTWERPEN - Op 26 april en op 2 mei kreeg de brandweer tot twee keer toe een oproep in verband met een brandende wagen op de parking van warenhuis Hubo op de Ekerse Steenweg. De voertuigen waren steevast zwaar beschadigd. Ook een houten chalet en een deel van een haag vatten bij een van de branden vuur. Vrij snel was duidelijk dat onbekenden de auto's opzettelijk in brand hadden gestoken.Afgelopen week kon de politie twee verdachten oppakken. Het gaat om twee jongens van 14 en 16 jaar oud. Beide minderjarigen werden voorgeleid op het Jeugdparket. De 14-jarige jongen werd in een gesloten instelling geplaatst. De 16-jarige verdachte kreeg een aantal voorwaarden opgelegd. (9/05/2011, http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=VD39STK9)