dinsdag 10 mei 2011

Brussel - Verborgen camera in appartement van twee anarchisten


Zonet hebben we in ons appartement een verborgen video-surveillance apparaat gevonden. We zullen ons hier voorlopig beperken tot een aantal technische details met foto's.

Het apparaat zat verborgen achter een klein ventilatierooster, dat de gyprocmuur verlucht, in onze keuken. De camera (type S/W (?)) zat juist achter dat rooster en was verbonden met een eerder grote batterij van drie tubes met elk 4 batterijen van 14,4 V. De batterij zat achter de gootsteen en met kabels verbonden met de rest van het apparaat. Tussen de batterij en de rest van het apparaat zat, naar wat wij denken, een soort van schakelaar, die aan en uit te zetten valt vanop afstand. De camera zelf was verbonden met een klein zwart doosje, dat diende als "encoder". Deze "encoder", van het type "Micro View Lock" (Ovations Systems) was op zijn beurt verbonden met wat wij denken dat een antenne is om de beelden door te sturen op 1,4 Ghz. Er was dus geen SIM-kaart.

De camera was gericht op de keukentafel. Wij zijn er niet zeker van of die ook een microfoon bevat. De camera zelf was bevestigd met magneten.

Op bijna alle onderdelen zitten kleine stickertjes met 'CS'. Een snelle opzoeking wijst ons een mogelijke piste aan: "CS" verwijst mogelijks naar het magazijn van de Logistieke Dienst voor Materiële Middelen van de Federale Politie.

Zonder angst noch paranoïa,
Twee anarchisten uit Brussel.

8/05/2011
http://ovl.indymedia.org/news/2011/05/31487.php