dinsdag 10 mei 2011

Brugge - Een klootzak distancieert zich van een tag tegen Fabricom

SINT-MICHIELS - Luc Vanneste, secretaris van het Groene Gordel Front (GGF), betreurt dat vandalen het voorbije weekend een nieuwe loods in het gekapte deel van het Lappersfortbos bekladden met het opschrift 'misdaad'. Hij distantieert zich uitdrukkelijk van de feiten.
Op een nieuwe loods in het gekapte deel van het Lappersfortbos hebben onbekenden tijdens het voorbije weekeinde het opschrift 'misdaad' aangebracht. Sommigen kijken in hun zoektocht naar de daders in de richting van Het Groene Gordel Front, dat in het verleden fel actie voerde tegen de komst van het industrieterrein.

'Maar voor ons is vandalisme, ook relatief onschuldig vandalisme, onaanvaardbaar', reageert Luc Vanneste. 'Het helpt ons geen stap verder. Integendeel, want het maakt mensen die het goed menen met bos en milieu gewoon zwakker en ongeloofwaardiger. Het verkleint ook het draagvlak van de bosbeweging.'

Dialoog

'Onze acties zijn nooit anoniem geweest', verduidelijkt Vanneste. 'Wij blijven geloven in dialoog. We vragen dan ook aan de anonieme actievoerders om enkel positieve en creatieve acties te houden en zeker geen criminaliteit of vandalisme te plegen.'

Intussen is de Brugse politie een onderzoek gestart naar de vandalen die de boodschap hebben aangebracht op de nieuwe loods.

4/05/2011
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=NF39MS7S&postcode=8000