vrijdag 5 augustus 2011

Sint-Truiden - Nieuwe juwelierszaak aangevallen, officiële opening uitgesteld

SINT-TRUIDEN - Vandalen hebben de ruiten en de gevel van een nieuwe zaak beschadigd. De juwelier kan zijn nieuwe zaak pas vijf weken later kan openen.

Christian Yans (47) uit Sint-Truiden ziet de opening van zijn nieuwe zaak in de Stapelstraat in Sint-Truiden in het gedrang komen. Donderdagmorgen stelde de zaakvoerder vast dat vandalen drie ruiten van zijn zaak, waarschijnlijk met stenen, ernstig hadden beschadigd. Ook de nieuwe winkelgevel die is opgebouwd uit een metalen constructie met poederlak, moest er aan geloven.

Yans, die de juwelierszaak van zijn ouders overnam, besloot dit jaar te verhuizen van de Houtmarkt naar de Stapelstraat in Sint-Truiden. 'De opening van de nieuwe winkel is voorzien voor volgende week. Nu moeten we dat zeker vijf weken uitstellen', zegt de zaakvoerder. 'Het gewapend glas is 22 millimeter dik en moet speciaal besteld worden. Daar zit een wachttijd van drie weken op. Ook de metalen gevelbekleding moet opnieuw worden aangemaakt, die is voorzien van mijn logo en is dus maatwerk. De schade loopt in de duizenden euro's.'

'Op mijn vorige adres heb ik een toelating om uitverkoop te houden tot 23 augustus. Die datum haal ik dus niet met deze tegenslag. De vandalen blijken een bijtend zuur te hebben gebruikt die de poederlak heeft aangetast. De gevel brengt de opening niet in gedrang, maar de nieuwe ruiten wel', weet Christian. 'Binnenin moeten de werken stilgelegd worden tot het nieuwe veiligheidsglas is geleverd en geplaatst. Dan pas kunnen we alles verder afwerken. Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Het gekke is dat er ook een fles urine werd gevonden die hier nog steeds tegen de gevel staat.

3/08/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=1Q3DAP24