woensdag 21 september 2011

Antwerpen - Politie-inspecteur aangevallen

Vrijdagavond raakte een vrouwelijke politie-inspecteur zwaargewond toen ze werd aangevallen door een 40-jarige man die een verkeersovertreding had begaan. De agressieveling gaf de vrouw een aantal vuistslagen in het aangezicht en greep haar naar de keel. Slechts met veel moeite kon de man door toegesnelde versterking in bedwang worden gehouden. Hij werd opgepakt en wordt zaterdag voorgeleid. De inspecteur zal een tijd arbeidsongeschikt zijn. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen zaterdag.
Het voorval gebeurde omstreeks 23.45 uur aan de Sint-Bernardsesteenweg. Een man stak er de straat over met zijn vrouw en kind toen het verkeerslicht op rood stond. Toen de inspecteurs de man hierover aanspraken en hem om zijn identiteitskaart vroegen, werden ze volgens de politie afgesnauwd. Vervolgens wilden ze de man meenemen, maar die verzette zich hevig en viel de inspecteurs aan, waarbij een vrouwelijke inspecteur enkele vuistslagen in het aangezicht kreeg.
Ook nadat de man met de hulp van versterking, pepperspray en een wapenstok overmeesterd was, zou hij zich agressief hebben blijven gedragen. Hij trapte onder meer tegen de ramen van de combi en spuugde in het rond. Wat de man bezielde is niet duidelijk.
10.09.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110910_045