woensdag 21 september 2011

Riemst – Auto rijdt in op politiecontrole

Bij een controleactie op de E313 in Riemst richting Luik zijn twee gangsters met hun voertuig ingereden op een politiecontrole. Een agent kon spijkers op de rijbaan leggen, waardoor de verdachten lekreden en gearresteerd konden worden. Op verdenking van poging doodslag werden ze bij de onderzoeksrechter in Tongeren voorgeleid.

De actie 'Obelix' in de nacht van donderdag op vrijdag was gericht tegen woninginbraken en garagediefstallen. De twee gangsters die op de controle trachtten in te rijden, probeerden te voet weg te vluchten nadat ze waren lekgereden. In de wagen van het duo uit het Luikse lagen mutsen, handschoenen, in Riemst gestolen nummerplaten, een geladen pistool en een vlindermes.
[...]
Ongeveer 90 politiemensen controleerden 302 voertuigen en 354 personen. Twee personen stonden geseind wegens DNA-afname. De politie stelde veertien pv's inzake drugs op en vier voor verboden wapens. De agenten namen tien voertuigen in beslag, waaronder zes wegens niet verzekerd. Een persoon die illegaal in het land verbleef werd overgebracht naar Merksplas. In Lanaken onderschepte de politie een man die geseind stond en nog anderhalf jaar celstraf moest uitzitten.
16.09.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110916_118