dinsdag 6 september 2011

Mechelen – Inbrekers proberen agent omver te rijden

Tijdens een achtervolging door de politie heeft een vluchtende inbrekersbende zaterdagnacht een politievoertuig aangereden. De inbrekers probeerden ook een agent omver te rijden. De drie bendeleden konden uiteindelijk worden opgepakt.
Het was een druk en bewogen weekend voor de Mechelse politiediensten. Vrijdagnacht vond een grootschalige anti-inbraakactie plaats en zaterdagnacht werd op drie verschillende locaties een Wodcacontrole uitgevoerd. Tijdens één van die controles, op de Gentsesteenweg, liep het grondig mis. De bestuurder van een voertuig met Franse nummerplaten weigerde te stoppen en reed bijna een agent aan. De man kon maar net op tijd op wegspringen.

‘De wagen werd onmiddellijk achternagereden door onze ploegen. Even verder veroorzaakte de bestuurder van het vluchtende voertuig een verkeersongeval. Hij reed in op één van onze dienstvoertuigen. De bestuurder en twee inzittenden zetten het daarna op een lopen. Ze konden na een intensieve speurtocht allen worden opgepakt en aangehouden. In hun voertuig werden inbrekersmateriaal en gestolen goederen aangetroffen. De drie personen werden ter beschikking gesteld van het parket', aldus politiecommissaris en -woordvoerder Maurice Dommicent.

Bekend bij gerecht

‘Twee van de verdachten konden vrij snel worden gevat. Een derde man kon pas enkele uren later, om 8uur 's ochtends, worden gearresteerd. Hij had zich verstopt in een tuinhuis. De drie zijn nu opgepakt en verschijnen vanavond (zondagavond, red.) voor de onderzoeksrechter. Het gaat om mensen die al bekend waren bij het gerecht. Ze zullen worden aangeklaagd voor poging tot doodslag omdat ze een persoon hebben willen aanrijden', zegt parketwoordvoerster Nele Poelmans.

Tijdens de anti-inbraakactie op vrijdagnacht werden 690 voertuigen en 193 personen gecontroleerd. Daarbij werden 130 verdachte voertuigen en hun inzittenden aan een zeer grondige controle onderworpen. Vier personen werden betrapt op het bezit van drugs en verboden wapens. Vrijdag werden 581 ademtests afgenomen. 25 bestuurders (4,30%) testten positief. 1.716 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 43 bestuurders (2,50%) reden te snel en krijgen een proces-verbaal.

Tijdens de alcohol-, snelheids- en drugscontroles op zaterdagavond werden 526 ademtests afgenomen. 21 bestuurders (4%) testten positief. 640 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd. 43 (6,72%) reden te snel.

De politie benadrukt dat er ook in de nabije toekomst Wodcacontroles zullen worden gehouden.
05.09.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=VM3ETTTQ