donderdag 20 oktober 2011

Schaarbeek - Vrederechter opnieuw met de dood bedreigd

Vrederechter Eric Dierickx werd vrijdag voor de zevende keer bedreigd. Hij eist dat de veiligheid in de rechtbank verhoogd wordt en dreigt ermee zittingen te schorsen als dat niet gebeurt.

Om vier uur stapte een geestesgestoorde man het gerechtsgebouw binnen en dreigde de rechter te vermoorden. "Hij heeft in alle talen gezegd dat hij mij een kopje kleiner wou maken,” verklaarde Dierickx aan Het Nieuws van VTM “Hij was voortdurend aan het schoppen en met bloembakken aan het gooien. Hij was in staat mij te vermoorden en wenste daartoe over te gaan. Dat heeft hij verschillende malen gezegd”.

Enkele maanden voordien had Dierickx geoordeeld dat de man niet in staat is om zelf voor zijn eigen geld en spullen te zorgen. De man wil zich daarvoor wreken. Hij werd opgepakt door de politie.

Kotsbeu
Dierickx, die nu in totaal al zeven keer bedreigd werd, is het beu. De veiligheid in de rechtbank van Schaarbeek vindt hij ondermaats, en hij wil dat er maatregelen komen om die te verhogen. “Er moet politie aanwezig zijn op de zittingen, of er gaan opnieuw doden vallen,” vindt de vrederechter. Als er geen nieuwe veiligheidsmaatregelen komen, dreigt hij zittingen te schorsen.

Vorig jaar werd vrederechter Isabelle Brandon en haar griffier in volle zitting doodgeschoten. Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) beloofde toen maatregelen te nemen, maar daar is volgens Dierickx nog niets van in huis gekomen.

16/10/2011
http://www.brusselnieuws.be/artikel/brusselse-vrederechter-opnieuw-met-de-dood-bedreigd